Politica de confidentialitate

1. Informatii generale

Aceasta pagina are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, In contextul utilizarii website-ului masinituns.com, numit in continuare “Site-ul”.

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Accesand acest site, urmatoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • IP-ul si browserul utilizat.

Comentand pe acest site, urmatoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • nume de utilizator
  • adresa de email
  • adresa web a site-ului persoanei care comenteaza

Daca veti publica pe Site alte date cu caracter personal, din proprie initiativa, atunci si acestea vor fi colectate sub forma unui comentariu.

Site-ul foloseste si diverse servicii aditionale pentru monitorizarea traficului si vânzari de tip marketing afiliat, dar acestea se fac prin intermediul unor fisiere tip cookie.

3. Scopurile si temeiurile prelucrarii

Colectarea datelor se face automat la accesarea Site-ului de catre sistemul de operare al serverului pe care functioneaza Site-ul, fara nici un control din partea noastra. Serverul genereaza un fisier tip log in care trec toate aceste date.

Colectarea datelor din comentarii este conditionata de functionalitatile WordPress, platforma de blogging pe care este construita Site-ul. Nu puteti comenta fara a lasa un email. Va exprimati consimtamantul pentru colectarea lor in momentul in care completati acele date si apasati butonul de trimitere a comentariului.

Daca postati in comentarii sau transmiteti prin alte metode disponibile public date cu caracter personal pe Site, atunci acestea vor fi colectate, dar nu prelucrate. Retineti ca un comentariu publicat pe Site poate fi vazut de orice vizitator si deci raspunderea privind continutul acestora si eventualele date personale comunicate acolo va apartine in totalitate.

4. Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal vor fi pastrate doar atat timp cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

Datele cu caracter personal mentionate mai sus sunt stocate pe serverele firmei Hostico, a carei politica de confidentialitate poate fi consultata la adresa https://hostico.ro/politica-confidentialitate/.

5. Drepturile de care beneficiati

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre noi.
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea administratorului Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea In care sunt prelucrate datele, scopul In care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre administratorul Site-ului a datelor cu caracter personal inexacte sau nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea si completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului In care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”)
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care :
    • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitând In schimb restrictionarea utilizarii lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal In scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept In instanta; sau
    • persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp In care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la opozitie – In ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
    • In orice moment, din motive legate de situatia particulara In care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau In temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor In care administratorul Site-ului poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept In instanta;
  • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, In masura In care considerati necesar.

Pentru orice Intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa folositi formularul de contact.